De fysiotherapeuten, ergotherapeute en manueel therapeut van Art Fysio

 

Ons team stelt zich graag aan u voor: 

 

 Remko Bijlsma

Remko Bijlsma is fysiotherapeut en oedeemtherapeut in hart en nieren sinds 1996. Zijn specialisaties zijn revalidatietrajecten, oedeemtherapie (lymfedrainage) en behandeling van mensen met Parkinson en Claudicatio intermittens. Remko is als vrijwilliger verbonden aan Parkhuys Almere. Elke week geeft hij belangeloos de bewegingslessen "Klein Beginnen", een oefengroep voor (ex) kankerpatiënten en chronisch zieken die in een prettige omgeving hun conditie willen verbeteren. Remko heeft twee kinderen.

Remko Bijlsma  
 
 Evert Timmerman

Evert Timmerman is fysiotherapeut sinds 2002 en heeft zich o.a. gespecialiseerd in schouderklachten. De schouder is een complex gewricht, het is vaak lastig een diagnose te stellen. Evert heeft inmiddels mensen uit het hele land van complexe schouderklachten afgeholpen. Daarnaast heeft hij zich gespecialiseerd in shockwave therapie en behandeling van het carpaal tunnel syndroom. Ook golfers zijn bij hem aan het juiste adres. Vanuit de principes van BACKtoGolf analyseert hij het effect en de gevolgen van de golfswing op het menselijk lichaam. Hierdoor kunnen golfblessures optimaal worden behandeld (bijvoorbeeld blessures aan elleboog, schouder, heup etc.). Sport zit Evert in het bloed: hij is naast ondernemer en fysiotherapeut, tevens hoofd medische zaken van VV Hoogland.

Evert Timmerman  
 
 Paul de Bakker

Paul de Bakker is fysiotherapeut sinds 2010. Zijn interesses gaan voornamelijk uit naar sport en orthopedische revalidatie. Paul is van mening dat een goede balans tussen manuele handelingen en oefentherapie noodzakelijk is tijdens het herstel. Begin 2016 is Paul afgestudeerd aan de opleiding Handtherapie en heeft zich gespecialiseerd in pols-, hand- en vingerklachten.  Door het behalen van deze opleiding is de praktijk ook aangesloten bij de Nederlandse Genootschap Hand Therapeuten (NGHT).  Paul heeft, voor de HBO fysiotherapie opleiding, ook de opleiding Sport en Bewegen afgerond waarbij hij vele sporten beoefend heeft. Hierdoor kan hij als fysiotherapeut een snelle en sport-specifieke behandeling geven. Naast fysiotherapeut is hij ook vader van 3 prachtige dochters.

 

Paul de Bakker  
 
 Renée Kooijman


Renée Kooijman
is 2011 afgestudeerd aan de Hogeschool van Utrecht als fysiotherapeute. Sinds haar studie heeft ze affiniteit met patiënten waarbij de klachten een psychosomatische achtergrond hebben. Na haar afstuderen deed zij in verschillende particuliere praktijken ervaring op met deze doelgroep. Daarnaast werkt Renée ook graag met ouderen en in 2013 heeft zij besloten naast de particuliere praktijk te willen werken met ouderen in een zorginstelling. Deze twee diverse interesse gebieden kan ze nu bij Art Fysio allebei kwijt. Ze is werkzaam in zorgcentrum Buitenhaege en locatie Almere Poort van Art Fsyio. Daarnaast is Renée haptotherapeut in opleiding, zij behandelt de psychosomatische klachten in Almere Poort op haptonomische basis.

Renée vindt het een uitdaging om plezier in bewegen te creëren en een actieve omgang met gezondheidsklachten te stimuleren

Renée Kooijman

 

 

 

 Shirley Bezemer

Shirley Bezemer is in 2012 afgestudeerd als ergotherapeut aan de hogeschool Rotterdam. De doelgroep ouderen heeft haar altijd getrokken. Zij heeft dan ook in haar scriptie onderzoek gedaan naar de effecten van een consultatiebureau voor ouderen. In haar mening wordt deze doelgroep onderschat en zij ziet het dan ook als haar taak om de ouderen zo zelfstandig mogelijk te houden en daarbij ook de juiste adviezen te geven aan zorgverleners en mantelzorg. Shirley is twee dagen per week  werkzaam in zorgcentrum Buitenhaege op verschillende afdelingen. Waarbij zij naast het veilig en zelfstandig handelen van de cliënt ook zorg draagt voor de juiste zit- en lighouding.

 Shirley Bezemer

 

 

 

 pasfoto rene

Rene van de Coevering is manueel therapeut. Sinds de jaren 60 bestaat een loting voor de studie geneeskunde. Tijdens het wachten op een plek heeft René fysiotherapie gestudeerd. Na de 4e keer kon hij beginnen met geneeskunde aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Daarna heeft hij op enkele werkadressen een vaste baan gehad. In 1999 is hij als zelfstandige verder gegaan.

Naast zijn werk heeft hij zich verdiept in de orthopedische geneeskunde. Tot ongeveer eind 1980 verwees de huisarts bijvoorbeeld "tenniselleboog, gaarne 6x oefentherapie". Dit was de eerste opleiding waarin een fysiotherapeut leerde zelf een diagnose te stellen. En behandelplan te maken. In 2007 is hij gestart met echografie. Oppervlakkige letsels zijn hiermee goed te zien. Vaak met meer details dan beelden van een gemiddeld MRI apparaat.

Rene van de Coevering  
 

 

 pasfoto annelies

Annelies ter Woord is fysiotherapeut, afgestudeerd november 2015 aan de Hogeschool van Amsterdam. Sinds de opleiding heeft ze affiniteit met patiënten waarbij de lichamelijke klachten een psychosomatische achtergrond hebben. Om patiënten met deze klachten nog beter te kunnen helpen is zij in september 2016 gestart met de master tot Psychosomatisch Fysiotherapeut. Ook werkt zij in Almere Buiten in zorgcentrum Buitenhaege op de psychogeriatrische afdeling. Daar vindt zij haar uitdaging in het in beweging krijgen en houden van de cliënten met dementie of andere psychiatrische problematiek, waarbij de nadruk ligt op het plezier in bewegen.

Annelies ter Woord  
 

 

 pasfoto rozemarijn

Rozemarijn van den Brink is sinds juni 2016 werkzaam als fysiotherapeut. Tijdens haar studie maakte ze kennis met verschillende werkvelden, maar haar hart ligt in de ouderenzorg. Ze ziet het als een uitdaging om de ouder wordende mens zo vitaal als mogelijk te houden. Ze zet zich daarom ook met veel plezier in om hen te stimuleren tot bewegen, juist wanneer de leeftijd dit bemoeilijkt. Rozemarijn werkt twee dagen per week in zorgcentrum Buitenheaghe op de afdeling somatiek.

Rozemarijn v.d. Brink  
 

 

Direct een afspraak maken?

Bel vestiging Parkwijk: 036 - 545 1557 - vestiging Homeruskwartier: 036 - 536 9067 

of mail naar info@artfysio.nl. 

 

 

privacy|disclaimer|copyright Art Fysio