Ergotherapie

Advies en hulp om zelfstandig te (blijven) wonen 

 

Wat is ergotherapie?

Ergotherapeuten stellen mensen in staat om opnieuw hun dagelijkse activiteiten uit te voeren als dat niet meer lukt door lichamelijke of psychische problemen. Denk bijvoorbeeld aan simpele handelingen zoals eten en aankleden, maar ook meer complexe handelingen die te maken hebben met revalidatie na een ongeluk. Wanneer dagelijkse activiteiten door een ziekte of beperking moeilijker gaan dan u gewend bent, zoekt u samen met onze ergotherapeut naar oplossingen om deze taken weer te vergemakkelijken. Voor meer informatie of een afspraak met onze ergotherapeute, neemt u gerust contact op!

 

Wat doet een ergotherapeut?

Een ergotherapeut behandelt en geeft adviezen, ook aan eventuele mantelzorgers. Om de problemen die u dagelijks ondervindt te verkleinen of weg te nemen, leren wij u taken opnieuw of anders aan te leren, of om te gaan met hulpmiddelen. 

 

Omdat de ergotherapeut u leert en helpt zelfstandig uw dagelijkse handelingen uit te voeren, blijft u meedoen met de samenleving én kunt u langer thuis blijven wonen.

 

Voorbeelden behandelingen ergotherapie:

  • advies woningaanpassingen
  • scootmobiel trainingen
  • trainen van huishoudelijke taken
  • trainen van wassen en aankleden
  • opnieuw oppakken van hobby's
  • advies aan mantelzorgers 

 

Hoe komt u in aanmerking voor ergotherapie?

Voor ergotherapie bij Art Fysio heeft u geen verwijzing van uw huisarts nodig. 

 

Werkwijze
Tijdens het eerste consult krijgt u een zogenoemde screening; u bespreekt samen onze ergotherapeut welke problemen u ondervindt bij uw dagelijkse handelingen. De ergotherapeut kijkt en bespreekt samen met u welke activiteiten u weer zelfstandig op kunt pakken en wat u op dit gebied in de (nabije) toekomst wilt bereiken. 

 

Wordt ergotherapie vergoed?

Vanuit de basisverzekering wordt er 10 uur ergotherapie per kalenderjaar vergoed. Uiteraard geldt ook hier dat eerst het wettelijk eigen risico in rekening genomen wordt indien deze niet voor andere doelen is gebruikt, zie de polis van uw verzekering. 

 

Afspraak maken voor ergotherapie? 

Neemt u gerust contact met ons op!

privacy|proclaimer|© Art Fysio 2021