Een fysiotherapeut kiezen, hoe doet u dat?

16 januari 2014

Wij krijgen vaak vragen van patiënten over zorgverzekeraars- en verzekeringen. De afgelopen week werd ons deze vraag gesteld: Is het juist dat een zorgverzekeraar u kan verplichten te kiezen voor een zgn. Plus-Praktijk? Het antwoord is NEE. Gelukkig mag u altijd zelf beslissen naar welke fysiotherapiepraktijk u toe wilt gaan, ongeacht of deze praktijk een Plus-status heeft of niet.

Wat houdt die Plus-status dan in?
De Plus-status is een norm die verzekeraars hanteren voor het waarborgen van administratieve processen binnen een praktijk. Het label van een Plus-praktijk zegt dus niets over de kwaliteit van een behandeling die u als patiënt in een fysiotherapiepraktijk wordt aangeboden.

Waar kunt u bij uw keuze voor een praktijk op letten?
Wij raden aan bij uw keuze voor een fysiotherapeut vooraf te informeren of deze praktijk een contract heeft met uw zorgverzekeraar, i.v.m. de vergoeding van uw behandeling(en). Informeert u ook naar de tarieven die de praktijk hanteert. Voor een succesvolle behandeling is het belangrijk dat u zich op uw gemak voelt in een praktijk én of de praktijk ervaring heeft dan wel een specialistische behandeling biedt voor de klacht(en) die u heeft!
 
Art Fysio heeft een contract met alle zorgverzerkeraars. Ook hebben wij moderne behandelmethoden én de nodige ervaring in huis voor de meest uiteenlopende klachten. Neemt u gerust contact met ons op als u vragen heeft!
privacy|disclaimer|copyright Art Fysio