Kinderen wandelen €12.000,= bij elkaar

21 maart 2014

Wat een geweldige prestatie van 250 kinderen van groepen 7 en 8 van de Almeerse basisscholen Het Drieluik en OBS Aurora! De kinderen hebben de afgelopen weken sponsors gezocht voor de wandeltocht "Wandelen voor water" (een initiatief van Stichting Aqua for All). Wandelen voor water betekent 6 kilometer wandelen met 6 liter water op je rug. De totale opbrengst van deze sponsortocht komt ten goede aan een waterproject in India. Dat Cordaid de totale opbrengst verdubbelt, maakte de uitdaging nog groter om zoveel mogelijk geld én lege flessen in te zamelen. Want ook het statiegeld telt mee voor het eindbedrag. Deze geweldige opbrengst danken wij aan de prestatie van deze kinderen, een goede organisatie (samenwerking van Rotary Club Almere New Town en Rotary Club Almere), de deelnemende scholen én diverse bedrijven die dit evenement hebben gesponsord. 

 

De tocht startte om 13.30 bij basisschool Aurora. De kinderen van beide scholen verzamelden zich op het schoolplein. Acteur Joost Buitenweg moedigde de kinderen aan en legde kort de spelregels en het programma uit. De kinderen kregen vervolgens een blauwe rugzak, hierin zaten flessen met slootwater. De kinderen liepen richting Oostvaardersbuurt, Oostvaardersplassen, Buitenvaart en vervolgens terug naar de Seizoenenbuurt. Bij Aurora bedankten ininitatiefnemer Remko Bijlsma en een medewerkster van Stichting Aqua for All alle kinderen en betrokkenen voor deze geweldige prestatie. Joost maakte het totale bedrag bekend, ruim € 8.000,= op dat moment (incl. verdubbeling).

 

Betrokkenheid ondernemers bij Wandelen voor Water

Woensdagavond werd het eindbedrag onverwacht verhoogd door een Almeerse onderneming (Vetsmelterij Bosland). Hiermee komt het totale bedrag uit op € 12.000,= (inclusief verdubbeling).

 

Wandelen voor Water 2014 is mogelijk gemaakt door de betrokkenheid van diverse ondernemers. Deze bedrijven hebben in geld en middelen het evenement mogelijk gemaakt:

 

Sponsors Wandelen voor Water Almere 2014:

Cordaid

Autobedrijf Jedi

Plus Supermarkt De Greef

Art Fysio

Rademaker Warmtetechniek

TSR-Online

Vetsmelterij Bosland

Brouwer Vleesverwerking B.V.

 

Wandelen voor Water Almere 1

 

privacy|disclaimer|copyright Art Fysio